-
Acil Servis
-
Beslenme ve Diyetetik
-
Beyin ve Sinir Cerrahisi
-
Biyokimya
-
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-
Dermatoloji (Cildiye)
-
Enfeksiyon Hastalıkları
-
Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi
-
Fizik Tedavi Polikliniği
-
Fizik Tedavi Ünitesi
-
Genel Cerrahi
-
Göğüs Hastalıkları
-
Göz Hastalıkları
-
İç Hastalıkları
-
Kadın Hastalıkları ve Doğum
-
Kardiyoloji
-
Kozmetik Ünitesi
-
Kulak Burun Boğaz (KBB)
-
Nöroloji
-
Ortopedi ve Travmatoloji
-
Psikiyatri
-
Psikoloji
-
Radyoloji
-
Üroloji
-
Yeni Doğan Yoğun Bakım
İştahsız Çocuk Beslenmesi
Çocuklarda iştahsızlık problemi genelde psikolojik nedenler taşır, çünkü yemek yememek anne ve babaya karşı kullanılan güçlü bir silahtır. Bu savaşta nedense hep çocuk kazanır. Çözüm için önce sebep saptanmalıdır. Anne- babadan biri yemek seçiyorsa onları örnek alacağı için çocuk da yemek seçer. Bunun dışında çocuklar 2 yaş civarındayken çabuk sıkılır, bugün sevdiği bir yemeyi bir süre sonra sevmeyebilir. Çocuk seviyor diye sıklıkla aynı besinlerin pişirilmesi bıkkınlık yaratır. Doğal olarak reddederler, bunun üzerine baskı yapıldığında kendini ispatlamak için farklı davranışlara girerler. Çocuğun da bir birey olduğu unutulmamalı, 1- 5 yaş grubu çocuklar genelde tutucu olurlar ve örnek aldıkları ebeveyn ya da yarış halinde olduğu akranı bir arkadaşı gibi davranışa girerler. Yine bu yaş grubu kendini önemsemektedir ve kendini ispat için elinden geleni yaparlar. Genelde karışık lezzetlerden hoşlanmazlar.
Çocuk doğduğu andan itibaren yeme ve içme içgüdüsüne sahiptir. Çocuğun tepkileri önemsenmeden beslenmeye kalkılması, yemesi için arkasından koşulması, ilgisi başka yere yöneltilip ağzına tıkıştırılması davranışları iştahsızlık tepkisel olarak pekişecektir. Artı çocuğun kendi duygularına ve kendine güveni sarsılır.
Çocuk yemek yerken titiz davranıp döktüğü için bağırmak, arkadaşlarıyla kıyaslamak, sürekli olumsuz mesajlar vermek, yemek masasında ailesel tartışmalara girmek, sofra kuralları konusunda yaş becerisinden fazlasını istemek çocukta tedirginliğe, korkuya ve kaçışa neden olur. Bu da sonuçta iştahsızlığı beraberinde getirir.
Özel Doğuş Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Birimi çocuğunuzun öğünlerinin çok daha keyifli geçebilmesi için anne babalara danışmanlık yaparak, çok daha sağlıklı ve dengeli beslenmesine yardımcı olur. Eğlenceli, kolay ve çocuğunuza özel hazırlanan beslenme listelerini uygulayabilmek için çocuğunuzun gün içi fiziksel aktivitelerini arttırmak da son derce etkilidir. Özel Doğuş Hastanesi Doktor Kadrosu çocuğunuzun yeterli ve dengeli beslenmesi için yapmanız gerekenler konusunda sizi yönlendirerek fiziksel ve psikolojik gelişiminin kusursuz ilerlemesine yardımcı olmayı hedefler.