-
Acil Servis
-
Beslenme ve Diyetetik
-
Beyin ve Sinir Cerrahisi
-
Biyokimya
-
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-
Dermatoloji (Cildiye)
-
Enfeksiyon Hastalıkları
-
Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi
-
Fizik Tedavi Polikliniği
-
Fizik Tedavi Ünitesi
-
Genel Cerrahi
-
Göğüs Hastalıkları
-
Göz Hastalıkları
-
İç Hastalıkları
-
Kadın Hastalıkları ve Doğum
-
Kardiyoloji
-
Kozmetik Ünitesi
-
Kulak Burun Boğaz (KBB)
-
Nöroloji
-
Ortopedi ve Travmatoloji
-
Psikiyatri
-
Psikoloji
-
Radyoloji
-
Üroloji
-
Yeni Doğan Yoğun Bakım
Röntgen
Tıpta kullanılan en önemli tanı yöntemlerindendir biri olan röntgen, dokularda gözle görülmeyen sorunların teşhisi için kullanılır. Dokulardan geçerek dokunun sertliğine ya da yumuşaklığına göre bazı gölgeler oluşur. Bundan faydalanılarak gözle görülmeyen dokuların durumunu göstererek teşhis konmasını sağlar. Çekilen film sırasında çıkan siyah beyaz gölgeler bu işi iyi bilen doktorlar tarafından okuması yapılarak hastalığın teşhisi yapılır.
Düz akan X ışınları yönlendirilerek dokuların içinden geçmesi sağlanır. Dokuların kalınlığına ve cinsine göre değişmektedir. Kayda alınması sağlanan filmler daha sonra da gösterilebilmektedir. Konversiyonel röntgenler akciğer ve iskelet çekimlerine örnek olan röntgenlerdir. Radyoskopiler ise hareketli organların çekim ve tetkiki için kullanılırlar.
Vücudumuzdaki yapıların özellikle kemiklerin görüntülenmesi için kullanılan yöntemdir. İşlem acısız ve kısa süren bir yöntemdir. Vücudumuzdan geçen röntgen ışınları geçtikleri bölgenin yoğunluğuna göre değişiklik gösterirler. Kemik gibi yoğunluğu fazla olan bölgeler röntgen filmlerinde beyaz olarak görünür. Ciğerler ve hava siyah, yağ ve kas dokuları ise gri tonlarında görülür.
Özel Doğuş Hastanesi’nde röntgen çekimi doktorların talebi üzerine, zararlı etkileri minimuma indirgeyen röntgen cihazlarıyla gerçekleştirilir.