Hürriyet Mahallesi. 151/101 - AKHİSAR / MANİSA

Anksiyete Bozuklukları (Panik Bozukluk)




Anksiyete (Kaygı)

 

Kaygı her zaman kötü bir şey değildir. Stres altında dikkatinizi odaklamanıza ve motive olmanıza yardımcı olur. Ama ne zaman ki telaş ve korku yaşamınıza engel olmaya başlarsa, işte o zaman probleminiz var demektir. İyi haber ise aslında çözümün düşündüğünüz kadar çok uzakta olmamasıdır. Kaygınızı kontrol altında tutabilmek ve hayatınızın kontrolünü yeniden elinize alabilmek için yapabileceğiniz bir çok şey var.

 

Anksiyete (Kaygı) Bozukluğunu Anlamak

 

Baskı altında ya da stresli bir durumla karşılaşıldığında endişelenmek, gergin hissetmek ve korkmak normaldir. Kaygı vücudumuzun tehlikeye verdiği doğal bir yanıttır. Sağlıklı kaygı bizim dikkatimizi odaklamamızı ve uyanık kalmamızı kolaylaştırır, harekete geçirir ve problemlerimizi çözebilmemiz için motivasyon sağlar. Fakat kaygı yaşamınızı ve ilişkilerinizi etkilemeye başladıysa bu sizin normal kaygı çizgisini aştığınızı ve kaygı bozukluğunun sınırlarına girdiğinizi gösterir.   Anksiyete (Kaygı) Bozukluğunuz mu var? Eğer aşağıdaki belirtilerden bir kaçını yaşıyorsanız ve bunlar kolay kolay geçmeyecek gibi görünüyorsa anksiyete (kaygı) bozukluğunuz olabilir:

 

Sürekli gergin ya da kaygılı mısınız?

Kaygınız işinizi, okulunuzu ve aile sorumluluklarınızı yerine getirmenizi engelliyor mu?

Sizi sinirlendiren korkularınız var ve bunlardan kurtulamıyor musunuz?

Bazı şeyleri belirli şekilde yapmadığınızda başınıza kötü birşey geleceğini düşünüyor musunuz?

Sizi kaygılandırdıkları için günlük aktivitelerden uzak duruyor musunuz?

Ani ve beklenmeyen kalbinizin hızlı çarptığı panik atakları yaşıyor musunuz?

Her yerde bir tehlike ve felaket olduğu düşünceniz var mı?

Eğer bu soruların birkaçına evet cevabı verdiyseniz sorunlarınızın çözümünü Özel Doğuş Hastanesi Psikiyatri Birimi’nde bulabilirsiniz.