-
Acil Servis
-
Beslenme ve Diyetetik
-
Beyin ve Sinir Cerrahisi
-
Biyokimya
-
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-
Dermatoloji (Cildiye)
-
Enfeksiyon Hastalıkları
-
Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi
-
Fizik Tedavi Polikliniği
-
Fizik Tedavi Ünitesi
-
Genel Cerrahi
-
Göğüs Hastalıkları
-
Göz Hastalıkları
-
İç Hastalıkları
-
Kadın Hastalıkları ve Doğum
-
Kardiyoloji
-
Kozmetik Ünitesi
-
Kulak Burun Boğaz (KBB)
-
Nöroloji
-
Ortopedi ve Travmatoloji
-
Psikiyatri
-
Psikoloji
-
Radyoloji
-
Üroloji
-
Yeni Doğan Yoğun Bakım
Trigominal ve Fasiyel Nevaljiler
Trigeminal nevralji, yüze vuran, kısa süreli "şimşek çakar" tarzda ağrılardır. Genellikle ağrı, yemek yeme, su içme, dokunma, konuşma veya yüz yıkama gibi tetikleyici bir faktörle gelir. Bu ağrının nedeni sıklıkla, kafa içinde (beyincik ve beyin sapı arasında) yüz duyu sinirinin (trigeminus) üzerine olan atardamar basısıdır. Bu ağrı öncelikle ilaçla geçirilebilir. Ancak ilaç tedavisi kalıcı ağrı kontrolü sağlamaz, sadece ilaç alındığı süre içinde ağrıyı geçirir. Ayrıca ilaç tedavisinde zaman içinde yan etkilerinin ortaya çıkması veya ilacın etkisini yitirmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Yine de trigeminal nevralji tedavisine ilaç tedavisiyle başlamak doğru bir seçenektir.
Yüzün bir yarısında, sıklıkla trigeminal sinir alanında ve bazen saçlı deri ve boyuna da yayılım gösteren yanma, acıma, kramp şeklinde ağrılardır. Trigeminal nevraljiden en önemli farkı trigeminal nevraljinin saniyeler sürmesi atipik yüz ağrısının sürekli olmasıdır. Etyolojiden psikojen faktörler sorumlu tutulur.
Atipik yüz ağrılarında tedavi trigeminal nevraljiden farklıdır. Trisiklik antidepresan ve serotonin geri alım inhibitör antidepresanlar tedavide kullanılır
Nevraljide ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi tedavi yöntemleri ağrının geçirilmesinde etkili olabilir. Bu noktada başarısıyla devreye Özel Doğuş Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Birimi devreye girer. Hastalığın seyrine ve hastanın özelliklerine en uygun cerrahi tedavi yöntemi belirlenir ve tecrübeli doktorlar tarafından uygulanır. Hastanın cerrahi sonrası iyileşme süreci de düzenli olarak takip edilir.