Hürriyet Mahallesi. 151/101 - AKHİSAR / MANİSA

Viral Enfeksiyonlar




Viral enfeksiyonlar virüslerin çeşitli tipleri tarafından oluşturulan hastalıklara verilen genel addır. Virüsler soğuk algınlığı, grip ve siğil olarak bilinen bulaşıcı hastalıklara neden olduğu gibi HIV / AIDS, çiçek ve hemorajik ateş gibi ciddi hastalıklara da neden olabilirler.

Virüsler bakteri ve mantarlardan daha küçük, çevreleri kapsülle kaplanmış içlerinde genetik materyal bulunan mikroorganizmalardır. Virüsler canlı vücudundaki hücreleri istila ederler ve üremek ve gelişmek için bu hücreleri kullanırlar. Yani virüsler yaşamlarını sürdürebilmek ve üreyebilmek için konakçı hücrelere ihtiyaç duyarlar.

Virüsler, konakçı hücre olarak da adlandırılan hücrenin içine girer ve hücre içine DNA veya RNA sını bırakır. Virüsün DNA veya RNA sı virüsü çoğaltmak için gerekli bilgileri içeren genetik malzemedir. Bu genetik materyal bir korsan gibi hücrenin kontrolünü ele alır ve çoğalmak için hücreyi zorlar. Virüsle enfekte olmuş hücre genellikle ölür çünkü virüs hücrenin normal fonksiyonlarını eline geçirir. Hücre öldüğünde diğer hücreleri enfekte edecek yeni virüsü serbest bırakır.

 Bazı virüsler bulaştıkları hücreleri öldürmek yerine hücrenin işlevlerini değiştirir. Bazen enfekte hücre normal hücre bölünmesi işlevi üzerindeki kontrolünü kaybeder ve kanserli hücre haline gelir. Bazı virüsler, konakçı hücre içinde genetik malzemelerini bırakır ve bu materyal uzun süre hücre içinde atıl olarak kalır (latent enfeksiyon). Direnç düştüğünde, virüs tekrar kendini kopyalar ve hastalık başlayabilir.

Özel Doğuş Hastanesi Enfeksiyon viral enfeksiyonların tanı ve tedavisinde en etkili ve güvenilir tedavi yöntemlerini uygulayarak hastaların en hızlı şekilde iyileşmesini sağlar.