-
Acil Servis
-
Beslenme ve Diyetetik
-
Beyin ve Sinir Cerrahisi
-
Biyokimya
-
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-
Dermatoloji (Cildiye)
-
Enfeksiyon Hastalıkları
-
Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi
-
Fizik Tedavi Polikliniği
-
Fizik Tedavi Ünitesi
-
Genel Cerrahi
-
Göğüs Hastalıkları
-
Göz Hastalıkları
-
İç Hastalıkları
-
Kadın Hastalıkları ve Doğum
-
Kardiyoloji
-
Kozmetik Ünitesi
-
Kulak Burun Boğaz (KBB)
-
Nöroloji
-
Ortopedi ve Travmatoloji
-
Psikiyatri
-
Psikoloji
-
Radyoloji
-
Üroloji
-
Yeni Doğan Yoğun Bakım
Beyin Tümörü
Tümör, vücudumuzda olmaması gereken bir yerde oluşan bir doku ya da herhangi bir dokunun olması gereken yerde kontrolsüz büyümesidir. Bu tanımla yağ bezeleri ve et benleri de tümör kavramına girebilir. Ancak her tümör öldürücü olmasa da beyin tümörlerinde beyin dokusunun istisnai bir durumu vardır. İyi huylu tümörler de beyin kafatası içinde kapalı bir odada yer aldığından öldürücü hayati tehlikeye yol açabilir. Bu nedenle beyin tümörlerinin tümü öldürücü olmasa kontrol altında tutulması ve doğru müdahale edilmesi önemlidir.
İyi ya da kötü huylu beyin tümörleri belli bir büyüklüğe ulaştıkları zaman kafa içinde basınç artışına neden olur. Buna bağlı olarak beyni bir tarafa doğru itebilir, beynin dokusu ya da sinirlerini işgal edip fonksiyonlarını bozabilirler.
Baş ağrısı, Apati (haraket ve mimiklerde yavaşlama) bulantı, kusma, epilepsi nöbetleri, tümörün beyinde yerleştiği yere göre vücudunuzun bazı bölgelerinde güçsüzlük, kişilik bozuklukları ve bazı yeteneklerinizde (hesap yapma, yazı yazma gibi) bozulma beyin tümörünün belirtileri arasında yer alır. Beyin tümörünün bir diğer belirtisi de hormonal bozukluklar ve buna bağlı gelişen klinik semptomlardır. Örneğin erken puberte, el ve ayaklarda büyüme, menstrual siklus bozuklukları, hipertiroidi, kortizol yetmezliği veya fazlalığı gibi değişimlere dikkat etmek gerekir. Beyin tümörü belirtilerinden birini bile fark ettiğinizde Özel Doğuş Hastanesi’ne gelerek tecrübeli doktorlarımıza danışmanızı tavsiye ederiz. Bu tür vakalarda teşhisin erken koyulması hayati önem taşımaktadır.
Beyin tümörleri iki şekilde oluşabilir. Bir tanesi beynin kendi hücrelerinden gelişmesi diğeri ise başka bir bölgeden tümörün beyne sıçramasıdır. Eğer beyin tümörü kendi hücrelerinden gelişiyorsa benign (selim,iyi huylu)ve malign (habis, kötü huylu) olarak ikiye ayrılır.
Özel Doğuş Hastanesi Beyin tümörü teşhisinde tıbbi teknolojinin son ürünlerinden faydalanmaktadır. Beyin tümörünün herhangi bir belirtisini taşıdığınızı fark ettiğinizde Özel Doğuş Hastane’ne gelerek en hızlı, etkili teşhis ve tedaviyi görebilirsiniz. Hastalığın tanısının ardında gerekli durumlarda cerrahi müdahale Özel Doğuş Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Biriminde yer alan tecrübeli doktor ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir.