-
Acil Servis
-
Beslenme ve Diyetetik
-
Beyin ve Sinir Cerrahisi
-
Biyokimya
-
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-
Dermatoloji (Cildiye)
-
Enfeksiyon Hastalıkları
-
Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi
-
Fizik Tedavi Polikliniği
-
Fizik Tedavi Ünitesi
-
Genel Cerrahi
-
Göğüs Hastalıkları
-
Göz Hastalıkları
-
İç Hastalıkları
-
Kadın Hastalıkları ve Doğum
-
Kardiyoloji
-
Kozmetik Ünitesi
-
Kulak Burun Boğaz (KBB)
-
Nöroloji
-
Ortopedi ve Travmatoloji
-
Psikiyatri
-
Psikoloji
-
Radyoloji
-
Üroloji
-
Yeni Doğan Yoğun Bakım
Vitiligo
Renkli insan hastalığı vitiligo tedavisi olan ve korunulabilecek bir hastalıktır. Halk arasında Ala hastalığı adıyla bilinen vitiligo her yaşta ortaya çıkabilmektedir. Derimize rengini veren melanositlerin kaybı ile oluşur.
Melanosit hücreleri deriye rengini veren melanin pigmentini üreterek deriye renk verir. Melanin pigmentinin üretilmemesi ile deride tebeşir veya süt beyaz renkte, yuvarlak veya oval, keskin sınırlı yama tarzında lekelerle seyreden renkler oluşur. Bu farklılık nokta kadar küçük ya da avuç içi kadar büyük olabilir. Genellikle simetriktir. Vücudun herhangi bir bölümü etkilenebilir. Sık tutulan alanlar: yüz, eller, kollar, ağız çevresi bacaklar eklem noktaları ve genital bölgedir.
Vitiligoya neden olan melanosit harabiyetinin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte birçok faktörün sorumluluğunda geliştiği söylenebilir. Vitiligoya neden olan faktörler; genetik bozukluk, bağışıklık sistemindeki bozukluk ve psikolojik travmalar vitiligonun nedeni olabilecek unsurlardır. İmmün (bağışıklık) sistem hücreleri melanositleri düşman olarak algılayıp saldırır.
Özel Doğuş Hastanesi Dermatoloji Birimi Vitiligo’nun teşhis ve tedavisi konusunda gerçekleşen tıbbi gelişmeleri takip ederek, hastaya en uygun tedavi stratejisini belirler ve uygun beslenme programını belirleyerek tedavi sürecinin daha hızlı geçmesini ve tedavinin etkisini arttırır.