-
Acil Servis
-
Beslenme ve Diyetetik
-
Beyin ve Sinir Cerrahisi
-
Biyokimya
-
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-
Dermatoloji (Cildiye)
-
Enfeksiyon Hastalıkları
-
Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi
-
Fizik Tedavi Polikliniği
-
Fizik Tedavi Ünitesi
-
Genel Cerrahi
-
Göğüs Hastalıkları
-
Göz Hastalıkları
-
İç Hastalıkları
-
Kadın Hastalıkları ve Doğum
-
Kardiyoloji
-
Kozmetik Ünitesi
-
Kulak Burun Boğaz (KBB)
-
Nöroloji
-
Ortopedi ve Travmatoloji
-
Psikiyatri
-
Psikoloji
-
Radyoloji
-
Üroloji
-
Yeni Doğan Yoğun Bakım
Mikoloji (Mantar Birimi)
Daha öncesinde bitkiler alemine dahil edilirken, fotosentez yapmaması dolayısıyla Botaniğin farklı bir inceleme sahası olarak kabul edilen (Yunanca: Fungus) mantarları inceleyen bilim dalına Mikoloji, bu uzmanlık alanı ile uğraşan bilim adamlarına (Bilim insanları) da Mikolog (Mantar Uzmanı) yada Mikolojist denir.
Mantarlar çok eski zamanlardan beri yeryüzünde varlığını sürdüren, hatta öyküsü insanoğlundan daha eski zamanlara dayanan bir canlılar alemidir.
Mantarlar, çok öncelerden beri insanların ilgisini çekse de mantarlar ile ilgili bilimsel araştırmalar 16. yy. sonlarında yayınlanmıştır. 1729 yılında mantarların kendiliğinden değil de sporlar sayesinde çoğaldığının anlaşılması üzerine mantarlar aleminde daha ciddi bilimsel çalışmalar yapıldı. Yapılan bu çalışmalar neticesinde mantarların ne bitki ne de hayvan olmadığı yani farklı bir alem olduğu kabul edilmiştir. Böylece bitkiler alemi üzerinde araştırma ve inceleme yapan Botanik biliminden farklı bir bilim dalı ortaya çıkmış adına da Mikoloji denilmiştir.
Özel Doğuş Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Birimi mantarların sebep olduğu hastalıkların tanı ve tedavisinde mikrobiyoloji bilimindeki son gelişmeleri takip ederek en etkili tedavi yöntemlerini kullanmasıyla ön plana çıkmıştır.